Homeopathie

 

Homeopathie

Homeopathie is een holistische geneeswijze, die al meer dan 200 jaar wordt uitgeoefend. In de klassieke homeopathie gaan we ervan uit dat een klacht een uiting is van de verstoring in het evenwicht van het menselijke systeem. Om een bepaalde reden is dit systeem uit balans en dat uit zich in een klacht of meerdere klachten. De klachten kunnen op alle niveaus aanwezig zijn, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en proberen deze weg te nemen. Daarbij is het van belang om een helder beeld te krijgen van hoe iemand in elkaar zit en waarom hij of zij nu juist met die klacht reageert op een bepaalde gebeurtenis of situatie. Ieder mens is uniek en geen enkel mens zal op dezelfde manier reageren op bepaalde omstandigheden of gebeurtenissen.

In de homeopathie wordt voor ieder mens een middel gezocht wat bij hem of haar past

en waarmee de klachten kunnen worden weggenomen. Een behandeling bestaat meestal uit

meerdere consulten (minimaal 2), zodat het effect van het middel gevolgd kan worden en

kan worden bijgestuurd als dat nodig is. Homeopathie is een zachte geneeswijze, die gebruik

maakt van natuurlijke materialen voor haar geneesmiddelen.

 

Homeopathie kan worden toegepast bij chronische en acute aandoeningen van lichamelijke of psychische aard. Je kunt denken aan:

- psychische klachten zoals angsten, depressies, zorgen en nervositeit, geïrriteerdheid of stemmingswisselingen, ADHD, PDD-NOS, ADD en Autisme, vermoeidheidsklachten, slaapproblematiek, dwangstoornissen en tics.

 

- chronische fysieke klachten zoals PDS (prikkelbaar darmsyndroom), ziekte van Crohn, reumatische aandoeningen, fibromyalgie, artritis, artrose, gewrichtspijnen, migraine, hormoongerelateerde problemen, hooikoorts, allergieën, chronische sinusitis (langdurige ontsteking of infectie van de neusbijholten), voedselintoleranties, chronische huidklachten, infectieziekten, zoals herpes, ziekte van Pfeiffer, Lyme, astmabronchitis.

 

- acute klachten zoals acute ontstekingen van oor, oog, keel en andere infectieziekten. Vaak is het lichaam in staat zichzelf te genezen door middel van koorts (temperatuursverhoging) en het eigen immuunsysteem. Mochten acute klachten lang blijven aanhouden, dan heeft het zelfherstellend vermogen even een steuntje nodig en kan het inzetten van het juiste homeopathische geneesmiddel zeer snel en doeltreffend werken.

 

- homeopathische EHBO zoals bij alle klachten veroorzaakt door ongelukken (van brandwonden tot verstuikingen en van een hersenschudding tot botbreuken), homeopathie kan doeltreffend worden ingezet en zal de lengte van het herstel aanzienlijk verkorten. De homeopathie beschikt over prachtige EHBO middelen.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Als je een afspraak maakt voor een homeopathische behandeling dan volgt een 1e consult. Dat is een uitgebreid gesprek van circa 1,5 uur. Bij een volwassene kan het gesprek 1,5 tot 2 uur duren, bij een kind is meestal 1 tot 1,5 uur voldoende.

Aan de hand van het gesprek en de daarin verzamelde gegevens, ga ik op zoek naar het passende middel dat op dat moment bij jou of je kind past.

Het duurt circa een week voordat je het middel ontvangt. Je krijgt bij het middel ook een instructie hoe je het middel kunt innemen. Een dag na de 1e inname hebben we contact over je reactie zodat ik frequentie van inname kan bepalen. 

 

Het 2e consult vindt circa 6 weken na de 1e inname van het middel plaats. In het 2e consult zullen we nagaan hoe het middel heeft gewerkt en wat als vervolg noodzakelijk is. Tussen de gesprekken door kun je een beroep op mij doen naar aanleiding van de inname van het middel als dat nodig is.

 

Acuut consult

Homeopathie is ook heel goed acuut in te zetten. Je kunt denken aan een een valpartij met schaafwonden en blauwe plekken of je bent enorm geschrokken omdat je net in een levensbedreigende situatie hebt verkeerd of je bent geblesseerd geraakt bij sporten of je hebt ooronsteking. Allemaal verwondingen, situaties en aandoeningen, waarvoor de homeopathie ook middelen heeft om in te zetten. 

Aarzel niet om te bellen.

 

Cursus EHBO Homeopathie

Heb je altijd al willen weten wat homeopathie is? En hoe je het zelf kunt inzetten bij ongelukken en in (simpele) acute situaties? Dan is deze cursus wellicht iets voor jou

 

Wat komt aan bod tijdens de cursus?

  • Wat is (klassieke) homeopathie?
  • Hoe kun je homeopathie veilig inzetten?
  • Je leert 37 homeopathische geneesmiddelen kennen
  • Je leert hoe en bij welke klachten je de homeopathische geneesmiddelen zelf kan inzetten

 

Duur van de cursus?

De cursus duurt 2 dagen van 10.00u tot 16.00u. 

Het zijn 2 dagen vol informatie met afwisseling tussen theorie en opdrachten. Er is ruimte om je vragen te stellen en/of een (acute) klacht voor te leggen die je graag tijdens de cursus wilt bespreken. Je krijgt een reader met alle informatie die in de cursus besproken wordt en een handout van de presentatie. De reader kun je thuis gebruiken om dingen op te zoeken.

 

De prijs van de cursus is € 200,-. De kosten zijn inclusief reader, EHBO-kit met alle homeopathische geneesmiddelen, die besproken worden tijdens de cursus en er is voor koffie/thee met wat lekkers.

Voor de lunch moet je zelf zorgen. 

 

De cursus zal weer in het najaar van 2019 worden gegeven. Na de zomer zullen de data bekend worden gemaakt.

De cursus wordt gegeven op de Vrije School Utrecht op het Hiëronymusplantsoen 3 te Utrecht. 

 

Als je belangstelling hebt, kun je je inschrijven door een mail te sturen naar: hanneke@johannakleurrijkbewust.nl of te bellen/appen/sms-en op 06 30487973.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Hanneke Wiegers

06 30487973

hanneke@johannakleurrijkbewust.nl

 

Behandelruimte:

Graafschap 145

of Springweg 82

te Utrecht

Johanna Kleurrijk Bewust

 

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden Nederland onder het nummer: 68185057

Lid van de NWP